
Sastojci: 300 g gorke čokolade, 60 g badema ili lješnjaka, 40 g maslaca, 4 ušećerena kestena, 8 ušećerenih trešanja, 300 g kesten – pirea
1. Korak
Čokoladu izlomite i otopite na pari. Ostavite da se malo ohladi i dodajte maslac i kesten – pire, miješajući dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ostavite sat vremena u hladnjaku.
2. Korak
Smjesu maslaca i kestena rasporedite na list papira za pečenje, oblikujte debeli sloj i u sredinu rasporedite trešnje i prepolovljene ušećerene kestene.
3. Korak
Od smjese oblikujte roladu i provaljajte je u grubo usitnjenim bademima ili lješnjacima koje ste prije toga rasporedili na aluminijskoj foliji. Folijom omotajte roladu i stavite je u hladnjak.
4. Korak
Prije rezanja roladu stavite 10 minuta u zamrzivač. Dok režete, oštricu noža uranjajte u hladnu vodu i brišite kuhinjskom krpom. Držite u hladnjaku do posluživanja.