Sastojci: 230 g brašna, 1 prašak za pecivo, 80 g šećera, 250 g kuhane buče, 50 g grožđica, 50 g suhih šljiva bez koštice, 2 žlice meda, 1 jaje, 120 g maslaca, muškatni orašćić, sol
1. Korak
Brašno prosijte s praškom za pecivo i malo soli, dodajte šećer, grožđice koje ste prethodno omekšali u mlakoj vodi i ocijedili, usitnjene šljive i malo muškatnog orašćića.
2. Korak
U posudi otopite maslac i pomiješajte s medom, jajem i prognječenom bučom, dodajte smjesu brašna i suhog voća. Miješajte da se sastojci dobro spoje.
3. Korak
Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje. Uspite smjesu, površinu izravnajte i stavite u već zagrijanu pećnicu na 180 – 190 stupnjeva. Pecite 40 minuta. Kad je kolač gotov, izvadite ga iz kalupa, pustite da se hladi na rešetci i poslužite izrezanog na rombove.