Sirni kolač



Sastojci: 180 g svježeg kravljeg sira, 35 g šećera, 1 žumance, 1,5 žličica limunovog soka, 1 žlica želatine u prahu, 3 žlice bijelog vina, 2 dl slatkog vrhnja, 1 žlica višnjevače, nekoliko breskvi iz kompota, tamni biskvit, malo suncokretovog ulja

1. Korak

Premažite uljem kalup promjera 25 cm, visok 8 cm. Želatinu namočite u bijelo vino. U zdjeli pjenasto istucite žumance, zdjelu stavite na paru i dodajte šećer. Nastavite mješati dok smjesa ne postane pjenasta. U drugu zdjelu stavite sir i omekšajte ga malo u pećnici. Dodajte limunov sok i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na pari otopite želatinu i dodajte izrađenom žumancu. Dobro izmiješajte i dodajte siru.

2. Korak

Smjesi dodajte višnjevaču i dobro promiješajte. Dodajte tučeno slatko vrhnje i nastavite miješati. Polovicu smjese izlijte u kalup. Breskve narežite na kriške debele otprilike centimetar i poslažite ih po smjesi. Izlijte ostatak smjese i rasporedite preostale breskve.

3. Korak

Biskvit obrežite da promjerom odgovara kalupu i prekrijte kolač. Lagano pritisnite i stavite kalup u hladnjak. Kad se ohladi i stvrdne, kolač izvadite na tanjur za posluživanje i ukrasite komadićima breskvi i biskvita.

Statistika