Torta Eloyse

Sastojci: 7 jaja, 200 g šećera, 100 g brašna, 120 g škroba, 1 prašak za pecivo

Za nadjev: Marmelada od breskvi, 4 žlice ruma

Za preljev: 250 g čokolade za kuhanje

Za ukrašavanje: Svježe voće po želji, 10 ružinih listova


1. Korak

Pjenasto izmiješajte žumanca i ¾ šećera. Istucite čvrsti snijeg od bjelanaca i preostalog šećera. Pažljivo dodajte snijeg prvoj smjesi, miješajući od dna prema površini. Pomiješajte brašno, škrob i prašak za pecivo. Postupno dodavajte smjesi od jaja.

2. Korak

Kalup za tortu namažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i svaki pecite zasebno u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva po 30 minuta. Ostavite 10 minuta da se hladi i izvadite iz kalupa.

3. Korak

Pomiješajte rum sa 4 žlice vode. Jednom sloju torte nožem odstranite površinski dio, a ostatak navlažite rumom i premažite marmeladom. Prekrijte drugim slojem torte.

4. Korak

Naribanu čokoladu otopite na pari. U otopljenu čokoladu uronite komadiće voća. Ružine listove premažite s jedne strane čokoladom i ostavite da se glazura ohladi i stvrdne. Tortu stavite na rešetku i cijelu je prelijte preostalom čokoladom. Prije posluživanja ukrasite voćem obloženim čokoladom. Ružine listove pažljivo odvojite od stvrdnute glazure, pa njima ukrasite tortu.

Statistika