Home »
» Torta od kave
Torta od kave
By download
Sastojci: 1 pakiranje smjese za torte, 25 g sitno nasjeckanih badema i lješnjaka, 100 g kreme od maslaca s kavom, 75 g mliječne čokolade, 20 oljuštenih badema, 4 čokoladne praline
1. Korak
Nasjeckane bademe i lješnjake pomiješajte sa smjesom za tortu. Izlijte smjesu u dva kalupa koje prethodno namažite maslacem, obložite papirom za pečenje pa namažite i papir. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva i pecite 20 minuta. Izvadite torte iz kalupa i ostavite da se hlade na rešetki.
2. Korak
Prvi sloj torte stavite na tanjur za posluživanje. Premažite kremom i pokrijte drugim slojem. Površinu i rubove premažite kremom. Sačuvajte dvije žlice kreme za ukrašavanje.
3. Korak
Otopite čokoladu na pari. Uronite u čokoladu polovicu svakog badema. Ostavite da se čokolada na bademima osuši. Preostalu čokoladu čuvajte na pari da ostane tekuća.
4. Korak
Bademe rasporedite na površinu torte u obliku cvjetova.
5. Korak
U sredinu svakog cvijeta stavite čokoladne praline. Preostalu kremu od kave stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite tortu. Preostalom čokoladom napravite kapljice duž ruba torte. Ostavite da se dobro stvrdne prije posluživanja.
Savjet: Torta se može sačuvati tri dana u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.