Torta od kave



Sastojci: 1 pakiranje smjese za torte, 25 g sitno nasjeckanih badema i lješnjaka, 100 g kreme od maslaca s kavom, 75 g mliječne čokolade, 20 oljuštenih badema, 4 čokoladne praline

1. Korak

Nasjeckane bademe i lješnjake pomiješajte sa smjesom za tortu. Izlijte smjesu u dva kalupa koje prethodno namažite maslacem, obložite papirom za pečenje pa namažite i papir. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva i pecite 20 minuta. Izvadite torte iz kalupa i ostavite da se hlade na rešetki.

2. Korak

Prvi sloj torte stavite na tanjur za posluživanje. Premažite kremom i pokrijte drugim slojem. Površinu i rubove premažite kremom. Sačuvajte dvije žlice kreme za ukrašavanje.

3. Korak

Otopite čokoladu na pari. Uronite u čokoladu polovicu svakog badema. Ostavite da se čokolada na bademima osuši. Preostalu čokoladu čuvajte na pari da ostane tekuća.

4. Korak

Bademe rasporedite na površinu torte u obliku cvjetova.

5. Korak

U sredinu svakog cvijeta stavite čokoladne praline. Preostalu kremu od kave stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite tortu. Preostalom čokoladom napravite kapljice duž ruba torte. Ostavite da se dobro stvrdne prije posluživanja.

Savjet: Torta se može sačuvati tri dana u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.

Statistika