Sastojci za 6 osoba.
Za tijesto:
5 bjelanjaka, 275 g sitnog šećera, 20 g listića badema
Za fil:
200 ml slatkog vrhnja, šećera po želji, 180 ml milerama, 250 g jagoda
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200°C i obložiti papirom za pečenje pleh 33×23 cm, ne mazati ga nikako.
Umutiti bjelanjke sa prstohvatom soli u čistoj posudi pri najvećoj brzini miksera i potom uz stalno miksanje dodavati žlicu po žlicu šećera dok se sve ne potroši.
Rasporediti masu u pleh, izravnati, posuti listićima badema i staviti u zagrijanu pećnicu i peći 10 minuta, a potom smanjiti temperaturu na 160°C i peći još 15 minuta da bude hrskavo i tvrdo na dodir.
Izvaditi iz pećnice i preokrenuti na drugi papir za pečenje tako da strana sa bademima bude dolje. Ostaviti da se ohladi 10 minuta i filovati.
Za filu istući slatko vrhnje pa dodati mileram i umiješati i dodati šećera po želji, rasporediti preko kore i posuti odozgo jagodama koje su isjeckane na komadiće.
Uz pomoć papira zarolati u roladu. Važno je da se rolada uz pomoć papira dobro steže pri rolanju. Uviti ga u papir za pečenje i dobro ohladiti u frižideru prije serviranja. Odmotati papir kad se rolada dobro stegne i servirati.
Posluživanje:
Umjesto jagoda možete koristiti maline ili nego drugo voće po želji.