Nedovršena savijača





















Tijesto: 10 dag brašna, 1 jaje, 3 velike jabuke, sol, malo ulja, štapić vanilije, malo grožđica, cimet

Krema: 5 žumanaca, 1 dl mlijeka, 10 dag sira mascarponea, malo ruma

Priprema: Od brašna, jaja, soli i malo ulja zamijesite tijesto te ga tanko razvucite i narežite na rezance. Pecite ih u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu naribajte jabuke pa ih začinite vanilijom, cimetom i grožđicama. Na pari tucite žumanca kojima ste dodali mlijeko i rum dok ne postignete kremoznost. U ohlađenu kremu dodajte sir. Servirajte odvojeno, završivši kremom od vanilije.
Oplemenite li naribane jabuke limunovim sokom, poboljšat ćete im okus, ali imat ćete još jednu korist: spriječit ćete fermentaciju i zadržat će prirodnu boju.

Related Posts:

Statistika