Ružičasto – bijela srca

Sastojci: 200 g brašna, 1 prašak za pecivo, 4 jaja, 2 bjelanca, 100 g krumpirovog škroba, 200 g maslaca, 450 g šećera u prahu, maslac i brašno za lim, nekoliko kapi likera tamnocrvene boje, ½ limuna, malo soli 

1. Korak
Skuhajte 4 jaja i odvojite žumanca. Kad se ohlade, protisnite žumanca kroz gusto sito. Zajedno prosijte brašno, škrob i prašak za pecivo.

2. Korak Maslac izradite, dodajući postupno 200 g šećera u prahu. Kad krema postane pjenasta, dodajte malo soli i protisnuta žumanca. Postupno dodajte smjesu od brašna, dobro miješajući.

3. Korak Tijesto razvucite na pobrašnjenoj površini u list debeo oko 4 mm. Malim kalupom izrežite srca. Stavljajte ih na namazani lim i pecite 15 minuta na 220 stupnjeva.

4. Korak 

Priredite glazuru: Tucite dva bjelanca, dodajući postupno preostali šećer u prahu. Kad se šećer potpuno rastopi, dodajte nekoliko kapi limuna. Malo smjese odvojite i dodajte crveni liker.  

Kako posluživati? 
Kad se keksi ohlade, premažite ih dvaput bijelom glazurom i ostavite da se malo stvrdne. Potom tuljcem napravite šare ružičastom smjesom.

Related Posts:

Statistika