Sastojci: 200 – 250 g čokolade za kuhanje
Za karamel kremu: 35 g mliječne čokolade, 60 g šećera, 1 žlica vode, 0,4 dl slatkog vrhnja, 30 g maslaca, 0,2 dl ruma, bijela čokolada za kuhanje
1. Korak
Od omekšane bijele čokolade, koju ste stavili na plastičnu foliju, kalupom izrezujte srca ili neke druge oblike po želji.
2. Korak
Pripremite karameliziranu kremu: u posudu stavite šećer i vodu. Grijte na vatri dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte slatko vrhnje koje ste prethodno malo zagrijali.
3. Korak
Čokoladu otopite na pari. Dodajte omekšani maslac i sve izmiješajte. Kad se ohladi, dodajte rum. Otopljenom čokoladom obložite stijenke kalupa. Ostatak čokolade čuvajte u posudi.
4. Korak
Ostavite da se čokoladni sloj u kalupu stvrdne. Tad ulijte karameliziranu kremu uz pomoć vrećice za oblikovanje. Kalupe nemojte puniti do vrha.
5. Korak
Kad se krema stvrdne, na površinu kalupa ulijte čokoladu. Prije nego što se do kraja stvrdne, ukrasite svaki kolačić srcima od bijele čokolade.