Tijesto:
30 dag brašna, 14 dag margarina, 2 žlice vrhnja, 3 žumanjka, sok i
korica manjeg limuna, malo praška za pecivo
Nadjev:
3 bjelanjka (snijeg), 10 dag šećera, sok od 1/2 limuna, 15 dag
oraha
Priprema
tijesta: Umijesite glatko tijesto i pustite da malo ostoji. za to
vrijeme pripremite šuplje limene valjčiće, promjera 3 dugačke
4cm. Premažite mašnoćom unutarnju stranu i provucite kroz brašno.
Od tijesta načinite dno i obložite kalup s unutranje strane, u
sredini neka ostane šuplje (poput lonca). Šupljine popunite
nadjevom. Kalupiće složite u namašten i pobrašnjen lim, pecite
oko 30 minuta na umjerenoj temeraturi. Istresite iz valjčića i
posipajte sitnim šećerom. Dobit ćete oko 40 topića
Priprema
nadjeva: Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer,
limun i orahe.