Topići

Tijesto: 30 dag brašna, 14 dag margarina, 2 žlice vrhnja, 3 žumanjka, sok i korica manjeg limuna, malo praška za pecivo

Nadjev: 3 bjelanjka (snijeg), 10 dag šećera, sok od 1/2 limuna, 15 dag oraha

Priprema tijesta: Umijesite glatko tijesto i pustite da malo ostoji. za to vrijeme pripremite šuplje limene valjčiće, promjera 3 dugačke 4cm. Premažite mašnoćom unutarnju stranu i provucite kroz brašno. Od tijesta načinite dno i obložite kalup s unutranje strane, u sredini neka ostane šuplje (poput lonca). Šupljine popunite nadjevom. Kalupiće složite u namašten i pobrašnjen lim, pecite oko 30 minuta na umjerenoj temeraturi. Istresite iz valjčića i posipajte sitnim šećerom. Dobit ćete oko 40 topića

Priprema nadjeva: Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, limun i orahe.

Statistika