Dan i noć

Tijesto: 4 žumanjka, 20 dag maslaca, 30 dag šećera, 1 dl mlijeka, 30 dag brašna, snijeg od 5 bjelanjaka, 2 žlice kakaa

Krema: 18 dag čokolade, 9 žlica mlijeka, 2 žumanjaka, 14 dag šećera, 15 dag maslaca, 10 dag oraha

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke, maslac i šećer, te postupno dodavati mlijeko, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Odvojiti polovicu smjese i u nju umiješati kakao. Tijesto peći svako posebno na masnom papiru u istoj veličini lima za pečenje.

Priprema kreme: Tući na laganoj vatri čokoladu, mlijeko, žumanjke i šećer. Kuhati oko 5 minuta, maknuti s vatre i u vruće umiješati margarin da se rastopi i orahe. Vruću kremu izliti na crnu biskvitnu podlogu, razmazati pa prekriti bijelom biskvitnom podlogom. Lagano pritisnuti rukom i ostaviti do idućeg dana da se krema stegne. Kolač posipati šećerom u prahu.

Statistika