Tijesto:
4 žumanjka, 20 dag maslaca, 30 dag šećera, 1 dl mlijeka, 30 dag
brašna, snijeg od 5 bjelanjaka, 2 žlice kakaa
Krema:
18 dag čokolade, 9 žlica mlijeka, 2 žumanjaka, 14 dag šećera, 15
dag maslaca, 10 dag oraha
Priprema
tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke, maslac i šećer, te postupno
dodavati mlijeko, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Odvojiti
polovicu smjese i u nju umiješati kakao. Tijesto peći svako posebno
na masnom papiru u istoj veličini lima za pečenje.
Priprema
kreme: Tući na laganoj vatri čokoladu, mlijeko, žumanjke i šećer.
Kuhati oko 5 minuta, maknuti s vatre i u vruće umiješati margarin
da se rastopi i orahe. Vruću kremu izliti na crnu biskvitnu podlogu,
razmazati pa prekriti bijelom biskvitnom podlogom. Lagano pritisnuti
rukom i ostaviti do idućeg dana da se krema stegne. Kolač posipati
šećerom u prahu.